Vad gör man om man har en bula på däcket?

Det vanligaste är att slangen har kommit i kläm. Det går enkelt att fixa. Nedan berättar vi hur man gör.

Om bulan uppstått vid ventilen har du förmodligen inte lyckats få ner slangen tillräckligt djupt i däcket. Släpp ur luften ur slangen. För att tömma en slang med bilventil trycker du helt enkelt i ventilen på pinnen som sticker upp med något tunt. Du kan använda en plattmejsel eller däckjärnet (däckavtagaren). Använd dock inte för mycket kraft utan tryck försiktigt så kommer du att höra ett pysande ljud. 

För att släppa ur luften på en slang med racerventil öppnar du ventilen genom att skruva högst upp på toppen, precis som när den ska pumpas. Tryck sedan försiktigt ner den delen som du precis gängade ur – du kommer höra ett pysande ljud. 

Att släppa ur luften ur en dunlop / cykelventil är det enklaste. Skruva av den gängade halsen som håller fast ventilen och plocka ur ventilen, tänk på att ju högre tyck som finns i slangen ju hårdare kommer ventilen skjutas ut så ta det försiktigt.

När slangen sedan är tömd på luft kan du trycka ner ventilen i däcket försiktigt. Det ska alltså gå att känna att ventilen går ner i däcket och att den kan röra sig fritt upp och ner i däcket. Om ventilen sitter fast använder du försiktigt ett däckjärn för att lyfta upp kanterna på däcket igen för att se om slangen kommit i kläm mellan däckets kant och fälgens kant. Om slangen är klämd: frigör slangen och lägg den i däcket med hjälp av däckjärn eller tummarna.  

 När du känner att ventilen kan röra sig fritt i däcket och däcket är helt på plats provar du pumpa upp däcket igen. Förhoppningsvis är bulan nu borta.

Läs gärna mer om bulor / bubblor på cykeldäck i vår guide här. 

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss