Jag skall pendla med cykeln - vad bör jag tänka på?

• När du börjar pendla med cykel är det en del saker som är viktiga att tänka på.

1. Välj gärna däck som har ett bra punkteringsskydd. Det räddar många onödiga och tråkiga slangbyten.
    2. Det kan också vara bra att välja däck som är lite mer robusta och har en rejälare stomme och mönstring. Det ger i längden en bättre ekonomi. Vi försöker tipsa om vilka däck som är rejälare på produktsidorna.
    3. Var noga med rätt lufttryck i däcken som vi redan tipsat om. Läs gärna vår guide om rätt lufttryck här.
    4. Håll koll på kedjan, kuggarna på kassetten och drevet. När de börjar bli slitna ökar risken för att kedjan hoppar av. Om man pendlar många hundra mil om året behöver man byta kedja och drev / kassett ofta. En kedja räcker kanske ca 300 mil medan en kassett räcker uppåt 1000 mil om du sköter den rätt. Läs gärna mer om hur du sköter kedjan här.
    5. Var noga med att sätta några droppar olja på kedjan med jämna mellanrum. Så fort det är blött ute blir kedjan torr och rostig ganska snabbt vilket ökar slitaget på kedja, kassett och växlar.
    6. Ha alltid med en extra slang, verktyg och däckavtagare om olyckan är framme och du skulle få punktering. Läs gärna vår guide om hur du byter slang här. Glöm inte pumpen! Läs vår guide om hur du väljer cykelpump här.