Finns det däck av återvunnet eller förnyelsebart gummi?

  • Ja det finns det!

    Nästan alla cykeldäck tillverkas av nytillverkat gummi som inte återvinns efter användningen. Det finns en del initiativ till gummiåtervinning precis som det finns för bildäck och utvecklingen kommer förhoppningsvis att gå framåt på den fronten.

    Schwalbe till exempel har ett däck som är helt tillverkat av återvunnet gummi. Det heter Schwalbe Road Cruiser och det är ett däck för standardcyklar och elcyklar och fungerar bra både på asfalt och grus. Schwalbe har också ett speciellt punkteringsskydd som är tillverkat av återvunnet gummi. Det heter Schwalbe GreenGuard och är ett av deras bästa punkteringsskydd. Delar av skyddet är tillverkat av återvunnet gummi. Det används i flera däck: Schwalbe Marathon, Energizer Plus, Energizer Plus Tour och Big Apple Plus.

    Det finns till och med cykeldäck som tillverkats av gummi gjort på maskrosor. Här är det Continental som var först och dessa däck kommer sannolikt snabbt att vinna marknadsandelar. Continental kallar den nya gummiblandningen för Taxagum och du kan se alla våra Taraxagum-däck här.

  • Fick du svar på din fråga?