Vad är skillnaden mellan fälgband, fälgtejp och tubelessfälgtejp

Både fälgband och fälgtejp löser samma uppgift: de skyddar däck och slang mot fälgen och ekernipplarna. Men de har vissa skillnader.

Fälgband är precis som det låter som – ett lite elastiskt band som träs på fälgen och skyddar slangen mot skador från ojämnheter i fälgbanan. Fälgbandet är lätt att montera och är det absolut vanligaste på standardcyklar. Eftersom fälgbanden kommer i en viss längd passar de enbart en given dimension. Du filtrerar enkelt fram både dimension och bredd på vår sajt.
Fälgtejp har, till skillnad mot fälgband, ingen förbestämd längd. Fälgtejpen är alltså precis som en tejp med klister på ena sidan och blank yta på andra sidan. Eftersom den inte har en given längd kan den användas på olika dimensioner av fälgar genom att helt enkelt bara skära av när du tejpat klart din fälg.
Tubelessfälgtejp är det som används om du vill kunna köra tubeless, dvs att inte använda slang i dina däck. Fälgtejpen tätar fälgen som gör att luft inte kan smita ut genom hålen för ekernipplarna. Tubelessfälgtejp skall inte användas som skydd mot ekrarna om du kör med slang.
Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss