Hur vet jag att ringklockan passar?

Alla cykelstyren är 22,2 mm i ändarna, men det finns varianter som är tjockare på mitten. Det absolut enklaste är att du klickar här för att se ringklockor som passar alla styren - då är du helt säker på att få en ringklocka som passar din cykel. Om du vill vara mer avancerad kan du läsa mer nedan.


Standardcyklar, pendlarcyklar och barncyklar
Här är det enkelt att hitta en ringklocka - 99,9% av alla cykelstyren på standardcyklar/barncyklar är 22,2 mm hela vägen fram till styrstammen, och då passar alla ringklockor som har en klämma avsedd för styren med diametern 22,2 mm.

Mountainbikes
Att hitta en ringklocka till sin mountainbike kan vara lite svårare - här behöver man ta hänsyn till att styret många gånger blir lite tjockare ju närmare styrstammen man kommer. Alla cykelstyren är ju 22,2 mm i ändarna, men ett mountainbikestyre kan vara upp emot 31,8 mm i infästningen i styrstammen (på supermoderna MTBs förekommer upp till 35 mm). Så för att det ska vara enkelt att hitta en ringklocka för din mountainbike rekommenderar vi att välja en ringklocka som har ett brett spann av passning (t.ex. https://www.tooorch.com/product/ringklocka-cateye-oh-1400-bell-svart). 

Landsvägscyklar
För landsvägscyklar rekommenderar vi en ringklocka med ett brett spann av passning, det gör det enkelt att komma få fast ringklockan även om styrlindan är lindad nästan över hela styret (t.ex. https://www.tooorch.com/product/ringklocka-cateye-oh-1400-bell-svart). En annan typ av ringklocka som lämpar sig mycket väl för racercyklar där det ibland är trångt på styret är en ringklocka som du fäster på styrstammen. 

Har du en annan typ av cykel och funderar på vilken ringklocka som är det bästa valet? Skicka ett mejl till [email protected] till oss så återkommer vi snabbt!

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss