Behöver man en dämparpump?

• Ja, om du har en luftgaffel behöver du en dämparpump. En dämparpump mäter trycket mer exakt än en vanlig cykelpump, och den klarar högre tryck än en vanlig pump. Dessutom har de en bleed-funktion (en slags backventil) som gör att du enkelt kan släppa ut lite luft i taget för att nå önskat lufttryck i din dämpare.

Vi avråder starkt från att använda en vanlig cykelpump i din dämpare - det finns risk att du har sönder dämparen.