Hur väljer jag cykelpump?

• Alla som äger en cykel behöver åtminstone en cykelpump. Nedan ser du vilka typer av pumpar vi rekommenderar till olika typer av cyklister. Klicka dig vidare till respektive typ av pump för att lära dig hur du väljer rätt.

• Alla cyklister bör ha en fotpump hemma. Vi rekommenderar starkt att den har tryckmätare (manometer).
    • Aktiva cyklister - dvs. pendlare, motionärer, cykelsemestrare och tävlingscyklister bör ha en minipump att ha med sig på cykelturerna.
    • MTB-cyklister bör, utöver ovan, ha en dämparpump, och gärna en portabel däcktrycksmätare. Cyklar du tubeless är en booster värd att fundera på. Lyxa gärna till det med en kolsyrepump så slipper du slösa värdefull skogstid på att pumpa.
    • Landsvägscyklister kan, utöver fotpump och minipump, med fördel ha en portabel däcktrycksmätare. Du kan också lyxa till det med en kolsyrepump, eftersom det är ganska jobbigt att fylla racerdäck till 9 bar med en minipump.
    • Tävlingscyklister (i alla grenar) bör absolut ha en kolsyrepump.